Biljartvereniging ONA


De biljartvereniging ONA is opgericht in de 30-er jaren. In 1951 is de biljartvereniging mede oprichter geweest van de bond “de 2 Provinciën”. Na de oprichting heeft de biljartvereniging meerdere jaren in café Lingezicht (op de plaats van het huidige hotel) gespeeld. Na de bouw van het dorpshuis de Stoof, midden 70-er jaren, is de biljartvereniging daar naar toe verhuisd waar het de beschikking heeft over een eigen accommodatie. Na de verbouwing van het dorpshuis in 2002 is de biljartvereniging op ideale wijze geïntegreerd met het dagelijks gebeuren.
 
De vereniging bestaat inmiddels uit meerdere teams die spelen in de federatie “De Twee Provinciën”, zie ook www.2prov.nl .
Deze federatie strekt zich uit over de regio zodat de krachten altijd met anderen gemeten kunnen worden en er toch geen sprake is van grote reisafstanden.
Het 1e team beschikt over een aantal sterke spelers en is daardoor vertegenwoordigd in de 1e klasse waarin het in seizoen 2004/2005 kampioen werd. De overige teams zijn vertegenwoordigd in de 3e en 4e klasse en spelen daarin regelmatig een grote rol en hebben ook al meerdere prijzen in de wacht gesleept. 
Buiten de reguliere competitie kan er deelgenomen worden aan persoonlijke kampioenschappen en een bekercompetitie. Tevens zijn er binnen de vereniging ook onderlinge wedstrijden en feestavonden zoals bv.. met Pasen.

In de 90-er jaren zijn er meerdere malen demonstraties van bekende spelers geweest.
Het opvallendste aan onze vereniging is de gezonde mix tussen jong en oud en wekt daarom geenszins de indruk van een “grijze vereniging”. Tevens heeft de vereniging meerdere leden uit de omliggende dorpen en zijn er ook meerdere dames actief. Deze mix is tevens een goede afspiegeling van de verhouding binnen Kedichem.

Indien u geïnteresseerd bent, wandel rustig eens op een speelavond binnen en maak kennis met onze kwaliteit en teamgeest of neem contact op met een bestuurslid. Kijk ook eens naar de uitslagen op www.biljartpoint.nl, “Grote en middelgrote competities” en  “De twee Provinciën”.

Joop Hoogstraate                  voorzitter                     06-10036947         [email protected]
Ton de Jong                              secretaris                     06-29436844        [email protected]
Anja v.d. Wijngaard                penningmeester         06-13595454        [email protected]
 
 
Speelavonden:           donderdag en vrijdag
Contributie:                35 Euro per seizoen
 
Een ieder is van harte welkom.